19:17
24/5

Οι πολιτικές εξελίξεις από τη Βίκη Παγιατάκη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Οι πολιτικές εξελίξεις από τη Βίκη Παγιατάκη

Τι σου είναι τελικά οι συμπτώσεις! Σίγουρα δεν είναι πολλές οι κυρίες ανά τον κόσμο που με ψήφο έχουν εκλεγεί σε ανώτατα αξιώματα –κορίτσια, ξυπνήστε και υποστηρίξτε γυναίκες–, αλλά η Μεγάλη Βρετανία έχει κάνει τη διαφορά. Δύο γυναίκες πρωθυπουργοί; Και, ω της συμπτώσεως, και οι δύο να προέρχονται από το συντηρητικό κόμμα;

Η Μάργκαρετ Θάτσερ σπούδασε Χημεία στην Οξφόρδη. Η Τερέζα Μέι, η νυν πρωθυπουργός, σπούδασε Γεωγραφία στην Οξφόρδη. Ο πατέρας της Μ. Θάτσερ ήταν μπακάλης και ιερέας της εκκλησίας των Μεθοδιστών. Ο πατέρας της Μέι είναι ιερέας της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Δεν θα σας πω ψέματα. Και ο πατέρας της Ανγκελα Μέρκελ είναι Λουθηρανός πάστορας. Η Μ. Θάτσερ ήταν Ζυγός γεννημένη στις 23.10.1925 και όχι 1928 όπως αναγράφεται στο διαδίκτυο. Ο Ωροσκόπος της ήταν Σκορπιός και η Σελήνη στον Λέοντα.

Η Τερέζα Μέι είναι Ζυγός, γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1956 με Σελήνη προελαύνουσα από τον Λέοντα στην Παρθένο. Εξελέγησαν πρωθυπουργοί και οι δύο με τη βοήθεια του Δία. Στις 14 Μαΐου 1979 ο Δίας –διευκόλυνση, ευκαιρία, επέκταση, επιτυχία– βρίσκεται στον Λέοντα και δημιουργεί ένα ευνοϊκό Εξάγωνο με τον Ζυγό στο ζώδιο της Μ. Θάτσερ. Στις 13 Ιουλίου 2016 ο Δίας βρίσκεται ακόμα στην Παρθένο, επάνω στον γενέθλιο Δία και τον Ερμή της Μέι, και στις 9 Σεπτεμβρίου περνά στον Ζυγό το ζώδιό της.

Πολλές φορές ανοίγει η τύχη όπως λέμε και όταν ο πλανήτης αυτός πλησιάζει το ζώδιό μας. Ασφαλώς και ο χώρος δεν μας επιτρέπει ούτε να περιγράψουμε τον βίο και την πολιτεία της Μ. Θάτσερ ούτε και να κάνουμε μια ανάλυση εμπεριστατωμένη τόσο στο ωροσκόπιό της όσο και στο ωροσκόπιο της Μέι. Εύκολα βγαίνει όμως το συμπέρασμα συγκρίνοντάς τα ότι μπορεί να έχουν κάποια κοινά –και ιδίως την... ξεροκεφαλιά–, αλλά το ωροσκόπιο της μακαρίτισσας λέει ότι ήταν άτομο... βαρέων βαρών ενώ της Μέι είναι λίγο κατηγορίας... φτερού.

Προς το τέλος του πολιτικού της βίου η Θάτσερ αντιτάχθηκε σθεναρά στο να προσεγγίσει η Μ. Βρετανία την Ενωμένη Ευρώπη ενώ το κόμμα της ήταν αντίθετο. Την καταψήφισαν. Η Τερέζα Μέι ενεργοποιεί τώρα το άρθρο που βγάζει τη Μ. Βρετανία από την Ευρώπη, δυστυχώς και για τη Μ. Βρετανία γιατί τα προβλήματά της και με τη Σκωτία θα μεγενθυθούν από τον Δεκέμβριο του 2017 έως την Άνοιξη του 2020. Όταν έπεσε από την πρωθυπουργία η Θάτσερ ο Κρόνος χτυπούσε τον Ζυγό από τον Αιγόκερω. Στις 19/12/2017 ο Κρόνος επανέρχεται στον Αιγόκερω και θα χτυπήσει τη Μέι.

Ήταν αρχές 1990 όταν ο Κώστας Παναγιωτόπουλος, ο γνωστός και αγαπημένος Bar-Bar ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, μου έπαιρνε μια συνέντευξη για το περιοδικό όπου εργαζόταν και ανάμεσα στις πολλές ερωτήσεις του ήταν και η εξής: Πώς βλέπεις την πορεία της Μ. Θάτσερ που μεσουρανεί; Απάντησα: Κώστα μου, σε έξι μήνες θα πέσει. Κόκαλο ο Bar-Bar. Αν συμβεί αυτό θα σε ξανακηρύξω τη μεγαλύτερη αστρολόγο, μου απάντησε. Έπεσε, κυρίες και κύριοι, τότε που είπα και ο γλωσσοπλάστης Bar-Bar με αποκαλούσε Μεγάλη Αστερόεσσα από τότε.

Αstra & Οραμα Online