13:00
27/1

Η Σελήνη στον Καρκίνο

Από τη Βίκη Παγιατάκη (Mayo School of Astrology)
UPDATED:
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Η Σελήνη στον Καρκίνο

Η Σελήνη στο ζώδιο αυτό είναι στη θέση της, αφού τυγχάνει κυβερνήτης του ζωδίου.

Κυβερνήτης χρίζεται ένας πλανήτης ή ο Ήλιος και η Σελήνη σε αυτό το ζώδιο που έχουν συγγενικά χαρακτηριστικά με τη δική του φύση. Όπως ο Καρκίνος, π.χ., συνδέεται αστρολογικά με την οικογένεια, την ευαισθησία –και όταν λέμε ευαισθησία, εννοούμε ένα άτομο που οι αισθήσεις του ανταποκρίνονται γρήγορα στα ερεθίσματα που δέχεται και όχι ότι απαραίτητα είναι καλοσυνάτο– αλλά και τη μητρότητα. Το άτομο που έχει αυτή τη θέση της Σελήνης στο ωροσκόπιό του είναι επίσης δεμένο, αν όχι απολύτως ταυτισμένο πολλές φορές, με το σπίτι, τα συγγενικά πρόσωπα και τις αρχές που πήρε ή δεν πήρε από αυτά.

Η μητέρα, θετικά ή αρνητικά, παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή του –και λέω θετικά ή αρνητικά γιατί η επιρροή της θα φανεί περισσότερο από τις γωνίες που σχηματίζει αυτή η Σελήνη με τους υπόλοιπους πλανήτες ή με τον Ήλιο. Μια αντίθεση, π.χ., Σελήνης - Κρόνου σε αυτό το ζώδιο μπορεί να σημαίνει όχι απαραίτητα μια σκληρή και ψυχρή μάνα, αλλά πιθανόν μια μάνα που μπορεί να δουλεύει σκληρά για πολλές ώρες, οπότε δεν έχει αρκετό χρόνο για το παιδί της. Μια αρρώστια επίσης, πνευματική, ψυχική ή σωματική, μπορεί να εμποδίζει την ομαλή εξέλιξη της σχέσης μητέρας - παιδιού. Σίγουρα αυτή είναι μια επιθυμητή θέση, ιδιαίτερα για γυναίκες, γιατί προσδίδει στο άτομο τα χαρακτηριστικά της, ρομαντισμό, ευσπλαχνία, ταλέντο σε πολλές μορφές τέχνης, και ουσιαστική φροντίδα και προστασία σε ό,τι αγαπά.

Η διαίσθηση είναι επίσης ισχυρή, ενώ η μητρότητα είναι το άλφα και το ωμέγα.

Χωρίς οικογένεια και παιδιά, ένα τέτοιο άτομο, όσα κι αν επιτύχει, δεν θα νιώθει ευτυχισμένο. Στα αρνητικά περιλαμβάνονται η παθητικότητα και η προσκόλληση στο οικογενειακό περιβάλλον, που δυσχεραίνει την κατάσταση στη νέα οικογένεια που προκύπτει με το γάμο. Αυτό μπορεί να συμβεί περισσότερο αν βρίσκεται στο ωροσκόπιο ενός άντρα.

Ένας άντρας με τη συγκεκριμένη Σελήνη θα πρέπει να φροντίζει να είναι περισσότερο ρεαλιστής και αποφασιστικός. Η γυναίκα που ενδόμυχα θα αναζητά πάντα είναι αυτή που συγγενεύει με τη μητρική φιγούρα στα καλύτερά της. Τρυφερή, γλυκιά, να νοιάζεται για το σπίτι, καλή μαγείρισσα και νοικοκυρά και, βεβαίως, ούτε γκρινιάρα ή υπερβολικά ανεξάρτητη, από εκείνες που υψώνουν τη φωνή τους. Ονειρεύεται, αλλά μην του το χαλάτε...

Το πέρασμα του κοριτσιού από την παιδικότητα στη γυναικεία υπόσταση μέσω της πρώτης έμμηνου ρύσης μπορεί να γίνει με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια θα το δεχτεί με μια φυσικότητα, από την άλλη θα χρειαστεί μεγάλη ψυχολογική στήριξη και κατανόηση απέναντι στα καπρίτσια που μπορεί να αποκτήσει.

Μάλλον θα βρει ευκαιρία για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερη προσοχή, χάδια και ένα γενικότερο κανάκεμα. Η μαμά, η θεία που αγαπά περισσότερο ή η μεγαλύτερη ξαδέρφη της είναι ευπρόσδεκτες να της εξηγήσουν καλύτερα αυτό το μυστήριο της φύσης. Αν περιμένετε να τα βάψει μαύρα η κυρία της εμμηνόπαυσης με αυτή τη Σελήνη, καλύτερα να το ξανασκεφθείτε. Θα μαγειρεύει για τα εγγόνια, θα ανταλλάσσει συνταγές και παράπονα για την αχαριστία των δικών της με τις πιστές φίλες της και θα ξαναζεί τη νεότητά της μέσα από τα παιδιά, τα εγγόνια, ακόμα και τα ανίψια. Το θέμα είναι να ξέρει πού να σταματήσει για να μην τους πνίξει από αγάπη!

Αstra & Οραμα