13:13
26/4

Η Σελήνη είναι το alter ego μας

Από τη Χριστίνα Λουκά
UPDATED:
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Η Σελήνη είναι το alter ego μας

Πολλές φορές μας παίζει παιχνίδια! Ανάλογα με τη θέση της στο ωροσκόπιό μας, αποκαλύπτει τις ελπίδες και τις επιθυμίες που δεν παραδεχόμαστε ούτε στον εαυτό μας, το αν ταιριάζουμε ή όχι με κάποιους ανθρώπους, πώς κάνουμε την πρώτη επαφή, την εντύπωση που δίνουμε στον κόσμο.

Η θέση του φεγγαριού σε ένα ωροσκόπιο φανερώνει αν και πώς διεκδικούμε, πώς αντιδρούμε σε μια αποτυχία, τι μας δίνει χαρά ή μας οδηγεί στη ζήλια, πόσο εύκολα και με ποιες αφορμές εκδηλώνουμε θυμό ή πανικό. Επίσης αφορά άμεσα τα συναισθήματα, οπότε δηλώνει τους φόβους και τις εμμονές μας, τον τρόπο που σχετιζόμαστε και αγαπάμε, τη βαθύτερη φύση μας. Το περιβάλλον όπου ζούμε ή μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε δηλώνεται από τις ζωδιακές δονήσεις του φεγγαριού.

Η θέση του στον ζωδιακό δηλώνει επίσης το είδος της σχέσης που έχουμε με τη μητέρα μας και το κατά πόσο αισθανόμαστε ασφαλείς και ικανοποιημένοι στη ζωή.

Ένας πολύ καλός γάμος εξαρτάται από τη θέση του φεγγαριού, που επηρεάζει την επικοινωνία στο ζευγάρι, και στο σεξ. Και μια και ο κύκλος της γυναίκας συνδέεται με το μηνιαίο κύκλο του φωτεινού δορυφόρου, δεν θα μπορούσε η θέση του στα ζώδια να μη σχετίζεται και με τη γονιμότητα.

Η Σελήνη σχετίζεται με τον εγκέφαλο και πολλές από τις λειτουργίες του, τις αισθήσεις μας και τον υλικό κόσμο.

Η λειτουργία της είναι να δίνει ζωή, άλλοτε ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας τον Ήλιο μας (το ζώδιό μας), και άλλοτε περιορίζοντάς τον, δήθεν για προστασία. Αν το μήνυμα της προστασίας δεν είναι σωστό, προκαλούνται φόβοι που περιορίζουν και σαμποτάρουν την προσωπική εξέλιξη και ολοκλήρωση, σκοπό της ύπαρξής μας.

Η αρχή της αλλαγής και τα θηλυκά στοιχεία είναι το ισχυρότερο ατού της Σελήνης, που ελέγχει τις βιολογικές και βιοψυχικές λειτουργίες και αντιδράσεις που στηρίζονται στα ένστικτα, την προσαρμογή στις εμπειρίες της ζωής, την προστασία της ίδιας της ζωής, την ανάληψη δράσης με σκοπό την επιτυχία. Η σεληνιακή φύση είναι αυτή που μας επιτρέπει να προσαρμοστούμε, να αναπτυχθούμε, να ενηλικιωθούμε μέσα στα πλαίσια που επιλέξαμε ως τρόπο ζωής.

Αstra & Οραμα