12:01
31/5

Τα έξι βήματα της ευτυχίας

Από τον Θανάση Διαμαντόπουλο
UPDATED:
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Τα έξι βήματα της ευτυχίας

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα βασίλειο, λέει ο Κομφούκιος, αλλά η αυτοκρατορία ανήκει σε αυτόν που διαθέτει ψυχική γενναιοδωρία.  

1. Η καθαρή δυνατότητα

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μπούμε στο δρόμο της επιτυχίας είναι να φέρουμε στην επιφάνεια τη δύναμη που διαθέτει ο ίδιος μας ο εαυτός. Όπως λέει και ο Ντίπακ Τσόπρα, η δύναμη του εαυτού μας είναι η μόνη αληθινή δύναμη.

2. Ανιδιοτελής προσφορά

Όσο μεγαλύτερη και ειλικρινής είναι η προσφορά προς κάθε κατεύθυνση τόσο περισσότερα και μεγαλύτερα τα δώρα που θα λαμβάνετε από το σύμπαν.

3. Το κάρμα

Θα κάνει ευτυχισμένους τους γύρω μου αυτή η επιλογή; Στη συνέχεια η καρδιά μπορεί να μας καθοδηγήσει.

4.Η δύναμη της θέλησης

Είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι αν υπάρχει η επιθυμία, υπάρχει και ο τρόπος. Πράγμα που σημαίνει ότι οι επιθυμίες δεν είναι απαραίτητα ο προορισμός αλλά ο φάρος που μας οδηγεί προς αυτόν.

5. Η απόσταση δεν είναι αρνητική

Το γνωστό είναι το παρελθόν μας. Το μέλλον μας είναι άγνωστο. Πρόκειται δηλαδή για ένα πεδίο απεριόριστων δυνατοτήτων το οποίο αντί να μας τρομάζει καλό θα ήταν να μας συναρπάζει. Αυτή η αποδοχή μπορεί να μας κάνει να εφαρμόσουμε την αγαπημένη φράση του Τζακ Νίκολσον Πάντα έτοιμος.

6. Το νόημα της ζωής

Ο νόμος του Ντάρμα(που στα σανσκριτικά σημαίνει σκοπός της ζωής) στηρίζεται στο γεγονός ότι ο καθένας μας έχει ένα ταλέντο το οποίο καλείται να προσφέρει στους άλλους. Τότε πρέπει να αφήσει να μιλήσει από μέσα του το “θείο”.

Αstra & Οραμα