13:01
3/5

Πώς να κερδίσετε σεβασμό και αγάπη σε μια σχέση

Από τον Χαράλαμπο Νικόπουλο
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Πώς να κερδίσετε σεβασμό και αγάπη σε μια σχέση

Εδώ τα πράγματα μπορεί να είναι πιο περίπλοκα, με την έννοια ότι εμπλέκεστε συναισθηματικά, και αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αμήχανα όταν πρόκειται να διεκδικήσετε κάτι…

Όλα αυτά θα μπορέσετε να τα πετύχετε αν καταρχήν βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας, δίνοντας προτεραιότητα στον εαυτό σας και πιστεύοντας σ' εσάς. Μη βάζετε τους άλλους σε προτεραιότητα.

«Αν επικοινωνούμε με παθητικό τρόπο, δεν εκφράζουμε τι πραγματικά αισθανόμαστε ή σκεφτόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι καταλήγουμε να συμφωνούμε και να ικανοποιούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων αντί για τις δικές μας, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε ένα αίσθημα απώλειας ελέγχου της ίδιας μας της ζωής», τονίζει η ψυχολόγος Σωτηρία Μακαρώνη.

Ξεκινήστε, λοιπόν, να εκφράζεστε ανοιχτά γι' αυτά που σας δυσαρεστούν αλλά και για εκείνα που σας αρέσουν. Είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά. Το να επικοινωνεί κάποιος με διεκδικητικό τρόπο τον βοηθά να τονώνει την αυτοεκτίμησή του, να ικανοποιεί τις ανάγκες του, να μειώνει τις συγκρούσεις και τις εντάσεις, να ελέγχει το θυμό του. Έτσι, σιγά σιγά θα εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας και θα περπατήσετε σ' έναν καινούργιο και συναρπαστικό δρόμο στη ζωή.

Αstra & Οραμα