13:12
2/5

Πώς ξεπερνάμε τις κρίσεις;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Πώς ξεπερνάμε τις κρίσεις;

Η μελλοντολόγος Πέγκυ Δαμουράκη αποκαλύπτει τέσσερα βασικά βήματα θάρρους…

Πάντα υπάρχει μια ελπίδα, μια διαδρομή, μια διέξοδος, όσο δυσκολα και αν είναι τα πράγματα. Το μυστικό είναι  να παίρνουμε δύναμη κάθε μέρα από τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν αλλά και τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Βήμα πρώτο

Αρχικό και βασικό στοιχείο είναι η συνειδητοποίηση των σημερινών δεδομένων και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από αποφάσεις και κινήσεις του παρελθόντος.

Βήμα δεύτερο

Ένα πολύτιμο εργαλείο σωστής αντιμετώπισης των κρίσεων είναι η  αυτοκριτική. Η αλήθεια είναι ότι μόνοι μας επιλέγουμε τι θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Το κλειδί λοιπόν της επιτυχίας είναι να  σκεφτόμαστε πριν πράξουμε με σοβαρότητα και όχι με αφέλεια.  Αλλωστε τίποτα δεν κατακτιέται με βιασύνη και εγωισμό.

Βήμα τρίτο

Οργανώστε τους στόχους και τα θέλω σας. Θωρακίστε τον εαυτό σας, οργανώστε τις κινήσεις σας και θυμηθείτε πως όσοι ελέγχουν τη ζωή τους έχουν και τα λιγότερα δυσμενή γεγονότα στην πορεία τους.
Ελέγξτε την παρούσα κατάσταση  που βιώνετε με ψυχραιμία: πού βρίσκομαι σήμερα, τι μπορώ να το κάνω και πώς πρέπει να κινηθώ για να το υλοποιήσω και έπειτα περάστε στην πράξη.

Βήμα τέταρτο

Όλα τα θέματα/ προβλήματα , έχουν τη λύση τους. Παράδειγμα: Είστε σε ένα γάμο και περνάτε άσχημα. Εχετε δυο παιδιά, δεν έχετε οικονομική ανεξαρτησία και δεν υπάρχει βοήθεια από τους γύρω σας. Θέλετε να χωρίσετε αλλά δεν τολμάτε γιατί φοβάστε. Ο φόβος οφείλεται στη άγνοια και στο μη ενεργοποιημενο τρόπο σκέψης, προκειμένου να βρείτε διεξόδους στα προβλήματα σας με στόχο την προσωπική σας γαλήνη.

Η λύση:

Πρώτα απ όλα πρέπει να θέσετε ένα χρονικό περιθώριο. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξασφαλίσετε μια οποιαδήποτε εργασία και φυσικά να μιλήσετε με ένα δικηγόρο για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας.Τελος να συμβουλευτείτε ένα ειδικό ψυχικής υγείας με σκοπό την ψυχολογική υποστήριξή σας(πολλοί Δήμοι διαθέτουν και δωρεάν ψυχολογική υποστηριξη με ειδικούς συμβούλους)

Το ίδιο σκεπτικό μπορείτε να εφαρμόσετε και σε μία εργασία που δεν σας ευχαριστεί ή σε μια οποιαδήποτε κατάσταση που σας πιέζει.

Αstra & Οραμα Online

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Τι είναι η 5η διάσταση;