Από τον Κωνσταντίνο Πάππα
Άβυσσος

Η άβυσσος είναι καθαρό σημάδι του υποσυνείδητου. Κάτι προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια και να εκδηλωθεί μέσα από το συνειδητό.

Αν δείτε το είδωλό σας μέσα στην άβυσσο ή είστε μέσα σε αυτήν, παρελθοντικά θέματα θα έρθουν στο φως και θα περάσετε μια δύσκολη περίοδο λόγω τρίτων ατόμων.

Άβυσσος

Η άβυσσος είναι καθαρό σημάδι του υποσυνείδητου. Κάτι προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια και να εκδηλωθεί μέσα από το συνειδητό.

Αν δείτε το είδωλό σας μέσα στην άβυσσο ή είστε μέσα σε αυτήν, παρελθοντικά θέματα θα έρθουν στο φως και θα περάσετε μια δύσκολη περίοδο λόγω τρίτων ατόμων.

Αγγελος

Όταν σε ένα όνειρο εμφανίζεται ένας άγγελος φαίνεται πως θα βρεθεί διέξοδος σε δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Ότι θέμα και αν σας απασχολεί, αισθηματικό, οικονομικό, οικογενειακό είτε θέμα υγείας θα ξεπεραστεί. Γενικά είναι πολύ καλός οιωνός, ιδιαίτερα αν σας περιτριγυρίζουν άγγελοι φαίνεται πως θα βρείτε όχι μόνο τη λύση που αναζητάτε αλλά και την εσωτερική σας γαλήνη. Θα έρθουν στο δρόμο σας η εκτίμηση, η αγάπη και η συμπαράσταση από φίλους ή αγνώστους που μπορεί να έχουν σταλεί από το Φύλακα Άγγελό σας. Αναμφισβήτητα ένα από τα σπουδαιότερα ευνοϊκά όνειρα! Προμηνύει τεράστια τύχη σε κάθε τομέα της ζωής.

Αν απλώς δείτε στον ύπνο σας έναν άγγελο, περιμένετε ευτυχία, επαγγελματική ανέλιξη και οικονομική πρόοδο.

Αν δείτε τον άγγελο να πετάει, σύντομα θα ζήσετε ένα ευχάριστο γεγονός.

Αν ο άγγελος σας αγγίξει, περιμένετε θετική έκβαση σε κάθε εγχείρημά σας, όσο φιλόδοξο κι αν μοιάζει. 

Αν ο άγγελος σας βάλει στα φτερά του, ξαφνικά και πάρα πολλά κέρδη, είτε από αύξηση, είτε από μια νέα επαγγελματική πρόταση, είτε κληρονομιά, λαχείο ή τυχερά παιχνίδια.

Αν ο άγγελος σας χαμογελάει και είστε ανύπαντροι/-ες, τότε πολύ σύντομα θα δεχτείτε πρόταση γάμο.

Αν ο άγγελος πετάει πάνω από το σπίτι σας, θα ακούσετε πάρα πολύ σύντομα μια είδηση που θα σας χαροποιήσει αφάνταστα.

Αν δείτε πολλούς αγγέλους μαζί, κάθε πρόβλημά σας θα βρει λύση και η ζωή σας θα αλλάξει θετικά.

Αν δείτε ένα φιλικό ή γνωστό σας πρόσωπο με τη μορφή αγγέλου, σημαίνει ότι και στην πραγματικότητα αυτό το άτομο είναι αγνό και άξιο εμπιστοσύνης.

Τέλος, αν δείτε έναν άγγελο να σας παρηγορεί, αν είστε ασθενής, θα γίνετε πολύ γρήγορα καλά και, επίσης, θα συναντήσετε άτομα που θα σας στηρίξουν και θα σας προστατεύσουν.

Αγγλικά

Αν ονειρευτείτε ότι μιλάτε αγγλικά είναι θετικό σημάδι για τα οικονομικά και επαγγελματικά σας σχέδια. Θα πρέπει όμως να προσέξετε τη συναισθηματική σας ζωή γιατί μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις.

Αν πάλι ακούσετε άλλα άτομα να μιλούν να είστε προσεκτικοί γιατί κάποιος θα σας παραπλανήσει με ψεύτικες υποσχέσεις ή θα σας διαβάλει σε τρίτα άτομα.

Αγελάδα

Στα όνειρα η αγελάδα σημαίνει τύχη, υγεία και μεγάλη ασφάλεια.

Αν δείτε πως αρμέγετε μια αγελάδα είναι πολύ ευνοϊκός οιωνός, προμηνύει επιτυχία στα σχέδιά σας, καλή υγεία και μεγάλη οικονομική άνοδο.

Αν δείτε πολλές αγελάδες μαζί, θα έχετε καλή υγεία, ευημερία και τα οικονομικά σας θα βελτιωθούν πολύ σύντομα.

Αν δείτε όμως αγελάδα ή αγελάδες που ασθενούν ή νεκρές, φανερώνει οικονομικά προβλήματα και απώλειες που σχετίζονται με τρίτα άτομα.

Άγιος

Αν δείτε στον ύπνο σας κάποιον Άγιο είναι πολύ θετικό σημάδι και δηλώνει προστασία για το άτομο που είδε το όνειρο.

Ακόμα πιο θετικό είναι αν το ίδιο το άτομο ζητήσει κάτι από τον Άγιο, αυτό σημαίνει πως οι προσευχές του εισακούγονται και θα απαντηθούν σύντομα.

Ο Άγιος που εμφανίστηκε στο όνειρο μπορεί να είναι ο προστάτης του και καλό είναι να ακολουθήσει τη συμβουλή που του δόθηκε μέσω της ονειρικής κατάστασης.

Αγκάθι

Όταν μια γυναίκα δει αγκάθι σε κάποιο όνειρο, φανερώνει άγχος και έννοιες για την ερωτική και σεξουαλική της ζωή. Το αγκάθι στον ονειρικό κόσμο δείχνει εμπόδια και στεναχώριες που θα ταλαιπωρήσουν μια ερωτική σχέση, αν δείτε πως χτυπήστε το χέρι σας σε αγκάθι και ματώσει, γρήγορα θα κλείσετε κάποιο κύκλο στη συναισθηματική σας ζωή και κάποιο νέο πρόσωπο θα μπει στη ζωή σας.

Αν τραυματιστείτε όμως άσχημα από αγκάθια ή δείτε τον εαυτό σας να φοράει αγκάθινο στεφάνι, υπάρχει μεγάλο εμπόδιο και δυσκολίες για να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας και θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί.

Αγκαλιά

Όταν δείτε πως αγκαλιάζετε κάποιο άτομο προμηνύει δυσάρεστες ειδήσεις, χωρισμό και παρασκηνιακές καταστάσεις που θα έρθουν στο φως. Στο οικογενειακό περιβάλλον πιθανώς να υπάρξει κάποια ρήξη με οικογενειακό πρόσωπο για κάποιο θέμα που ίσως αγνοούσατε.

Αγώνας

Αν δείτε κάποιον αγώνα ή πεδίο μάχης θα πρέπει να είστε καλά οργανωμένοι γιατί το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστες.

Αν σας απασχολούν τα επαγγελματικά ξεκινάει μια περίοδος με πολύ φόρτο εργασίας που όμως αν καταφέρετε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις θα ανταμειφτούν οι κόποι σας.

Αδυνάτισμα

Αν ονειρευτείτε ότι αδυνατίζετε φαίνεται πως αντιμετωπίζετε κάποιο μεγάλο πρόβλημα που σας απασχολεί πολύ έντονα και σας προκαλεί μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Προσέξτε πολύ να μην εστιάζετε σε λάθος πράγματα αυτή τη περίοδο, διότι μπορεί εύκολα να χάσετε μια μεγάλη ευκαιρία που θα σας παρουσιαστεί ή την επίτευξη κάποιου στόχου.

Αετός

Ενα από τα θετικότερα όνειρα, μαρτυρά τεράστια επιτυχία και δύναμη. Αν δείτε στον ύπνο σας έναν αετό να πετάει πάνω από το σπίτι σας, περιμένετε τεράστια επαγγελματική επιτυχία και μεγάλο οικονομικό κέρδος. Κάθε όνειρό σας θα γίνει πραγματικότητα. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές αυτό το όνειρο προμηνύει και τεράστια φήμη! Αν δείτε έναν αετό καθισμένο σε ψηλό σημείο, τότε πολύ σύντομα θα πάρετε προαγωγή, ή θα σας κάνουν μια νέα επαγγελματική πρόταση που θα συνοδεύεται από πάρα πολλά χρήματα.

Αν δείτε ότι σκοτώνετε αετό, θα αποκτήσετε τόση δύναμη, κύρος και πλούτη που τίποτα δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την πραγματοποίηση των στόχων σας.

Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκεστε πάνω στη ράχη ενός αετού και πετάτε ψηλά, τότε σύντομα η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Μεγάλη τύχη σας περιμένει, επιτυχία και πλούσια κέρδη.

Αηδόνι

Αν απλώς το δείτε, να περιμένετε σύντομα ευχάριστα νέα που αφορούν μια νέα γνωριμία. Κάποιος από το οικογενειακό ή το φιλικό σας περιβάλλον σας συστήσει ένα άτομο που θα σας αρέσει.

Αν ακούτε το αηδόνι να κελαηδάει, τότε θα γνωρίσετε ένα άτομο με το οποίο θα κάνετε μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση.

Αν το αηδόνι σας κουτσουλήσει, η νέα σας γνωριμία θα οδηγηθεί σε επίσημη δέσμευση πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Αίμα

Το αίμα γενικά δείχνει γεγονότα που συμβαίνουν σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Αν δείτε αίμα φαίνεται πως οι έννοιες σας αφορούν κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.

Αν το αίμα χύνεται από κάποιο δοχείο ή το ρίχνει κάποιος φανερώνει αρρώστια.

Αν δείτε τον ίδιο σας τον εαυτό να αιμορραγεί είναι θετικό σημάδι, οι έννοιες σας θα φύγουν και θα νιώσετε ανακούφιση.

Αλάτι

Όταν δείτε σε όνειρο οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μην προβείτε σε ενέργειες και ιδιαίτερα αποφάσεις αν δεν είστε σίγουροι πως τα πάντα είναι ξεκάθαρα.

Το αλάτι δείχνει πως κάτι σας κρύβουν ή αν έχετε κάτι που θέλετε να μείνει κρυφό θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί ώστε να μην σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αργότερα.

Άλογο

Το άλογο αναγγέλλει γρήγορα γεγονότα που θα σας απελευθερώσουν από αρνητικές καταστάσεις και νέες προοπτικές που ανοίγονται για σας.

Αν είναι ανοιχτόχρωμο τότε φαίνεται πως έχετε  κάποιου είδους προστασία από τον πνευματικό κόσμο και θα πάρετε μεγάλη χαρά, αν είναι μαύρο ή σκουρόχρωμο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στα επαγγελματικά σας. Επίσης καλό είναι να προσέχετε περισσότερο την υγεία σας και γενικότερα τα ατυχήματα.

Όταν δείτε να ιππεύετε κάποιο άλογο μπορείτε να περιμένετε πολύ θετικές εξελίξεις εκτός και αν αισθάνεστε άβολα ή πέσετε από το άλογο που σημαίνει πως η επιτυχία δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Αλυσίδα

Η αλυσίδα στην ονειρική κατάσταση δηλώνει τα βάρη ή τις δεσμεύσεις που έχουμε.

Αν είστε δεμένοι με αλυσίδες και δεν μπορείτε να λυθείτε πολλά βάρη, εμπόδια και μεγάλες ευθύνες σας περιμένουν, αν όμως μπορέσετε να λυθείτε θα απελευθερωθείτε από τις δυσκολίες.

Η χρυσή αλυσίδα στο λαιμό φανερώνει πως είστε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που δεν μπορείτε να βρείτε τη λύση, πολλές φορές δηλώνει κάποιο καταπιεστικό σύντροφο που επιβάλει αυτό που θέλει και σας στεναχωρεί.

Αν πάλι ακούσετε να χτυπάνε αλυσίδες, κάποιο κακό νέο θα μάθετε που δεν περιμένατε. Όταν κάποιος σας κάνει δώρο κάποια αλυσίδα, προμηνύει κάποιο σημαντικό γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή σας, εκτός αν είναι χρυσή η αλυσίδα, τότε θα φορτωθείτε το «βάρος» κάποιου άλλου χωρίς να το θέλετε.

Ανάβαση

Όταν δείτε ότι ανεβαίνετε κάπου είναι καλό και θετικό σημάδι, δείχνει μια ανανέωση και ελπίδα για το μέλλον.

Αν ανεβαίνετε σε βουνό ή κάνετε αναρρίχηση τότε φαίνεται πως θα κατακτήσετε κάποιο σκοπό ή πόθο που έχετε.

Αν δείτε να ανεβαίνετε μια σκάλα θα δεχθείτε αρκετή περιφρόνηση για τις ιδέες σας ή τους στόχους σας.

Ανάκριση

Αν κάποιος σας ανακρίνει προμηνύει στεναχώρια.

Αν εσείς ανακρίνετε κάποιον θα πρέπει να αξιολογήστε εξ αρχής τη γνώμη που έχετε για εκείνον διότι πιθανώς τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα αν εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα.

Αναπτήρας

Όταν ονειρευτείτε πως κρατάτε αναπτήρα θα πετύχετε κάτι που επιθυμούσατε καιρό τώρα. Είναι πολύ ευνοϊκό για τα οικονομικά και κάθε εμπόδιο που υπήρχε μέχρι τώρα θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα.

Αν δείτε πως κάποιος άλλος κρατάει αναπτήρα η επιτυχία που θα έχει αυτό το άτομο θα ευνοήσει και εσάς αρκετά. Όταν ο αναπτήρας είναι μαύρος ή σκούρος τότε τα χρήματα ή η επιτυχία που θα έρθει θα είναι από κληρονομιά ή κάποια παράνομη εργασία.

Ανατολή (ηλίου)

Η ανατολή του ήλιου δηλώνει σημαδιακές αλλαγές και καλοτυχία.

Αν ονειρευτείτε ηλιοβασίλεμα είναι πολύ θετικός οιωνός και σίγουρα μεγάλες και καλές αλλαγές.

Αν όμως η ανατολή του ηλίου είναι πίσω σας, ο ήλιος φαίνεται μουντός ή σκοτεινιάσει αφού βγει, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε προτάσεις και δοσοληψίες, κάποιο εμπόδιο υπάρχει ανάμεσα σε σας και τους στόχους σας.

Ανατολή (χώρα)

Αν ονειρευτείτε πως είστε σε κάποιο μέρος της Ανατολής, το όνειρό σας προσπαθεί να σας προειδοποιήσει για κάτι σημαντικό. Μην προβείτε σε επενδύσεις, μην δανείσετε χρήματα και προσέξτε πολύ αν προσπαθείτε αυτόν τον καιρό να ολοκληρώσετε κάποιο στόχο σας, γιατί κάποιο άτομο επιθυμεί την αποτυχία σας.

Αν είστε σε κάποια μόνιμη σχέση, θα πρέπει να επανεξετάσετε τα δεδομένα που είχατε μέχρι τώρα και να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Άνθρωποι

Αν δείτε πολλά άτομα μαζεμένα μαζί θα πρέπει να περιμένετε κάποια νέα είδηση που όμως δεν θα είναι τόσο ευχάριστη. Ιδιαίτερα αν έρχονται προς το μέρος σας τότε η είδηση θα σας στενοχωρήσει αρκετά, δώστε προσοχή στα ρούχα που φορούν αν είναι ανοιχτόχρωμα θα είναι περαστικό, αν είναι σκούρα θα σας προβληματίσει για καιρό.

Άνοιξη

Η εποχή της άνοιξης είναι σύμβολο αναγέννησης αλλά και βαθιάς επιθυμίας για την καλύτερη εξέλιξη τωρινών καταστάσεων.

Αν δείτε ανοιξιάτικο τοπίο ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε περισσότερο λογικά και λιγότερο νοσταλγικά, μην μένετε προσκολλημένοι σε παρελθοντικές καταστάσεις που έχουν πλέον τελειώσει.

Αντίδωρο

 Όταν ονειρευτείτε πως σας προσφέρουν αντίδωρο, κάποιος θα σας βοηθήσει να βρείτε λύση σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Αν δείτε πως ένας παπάς σας προσφέρει αντίδωρο οι προσευχές σας εισακούγονται και σύντομα θα αποκατασταθεί η τάξη στη ζωή σας.

Αν πάλι δείτε πως βρίσκεστε μέσα σε εκκλησία και παίρνετε αντίδωρο, τότε κάτι που θα μάθετε σύντομα θα σας χαροποιήσει πολύ.

Αντικλείδι

Το αντικλείδι είναι από τα καλύτερα ονειρικά σύμβολα.

Αν ονειρευτείτε πως κρατάτε στα χέρια σας αντικλείδι θα βρείτε εύκολα τη λύση σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Αν πάλι δείτε αντικλείδι του σπιτιού σας, το όνειρο δεν είναι θετικό, φαίνεται πως θα χάσετε κάτι που είναι πολύ πολύτιμο για σας.

Αποθήκη

Αν ονειρευτείτε πως είστε μέσα σε μια αποθήκη ή κοντά της θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις που θα σας φέρουν μπροστά σε μεγάλα διλλήματα. Ξέρετε μέσα σας ακριβώς τι πρέπει να επιλέξετε και να κάνετε, μην αφήνετε το παρελθόν να καθορίζει το μέλλον σας.

Αράχνη

Η αράχνη δείχνει παρασκήνια που συμβαίνουν γύρω σας και συνήθως είναι από το οικογενειακό περιβάλλον.

Αν τη δείτε πάνω στον ιστό της και είναι βράδυ κάτι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αν είναι μέρα τότε η απάτη ή η δολοπλοκία που γίνεται σε βάρος σας θα αποκαλυφθεί και θα το μάθετε σύντομα.

Αρκούδα

Η αρκούδα συμβολίζει τη δύναμη αλλά και την αντοχή που θα πρέπει να έχετε σε μια κατάσταση που βιώνετε. Όταν δείτε μια αρκούδα να στέκεται όρθια μπροστά σας, δείχνει πως έχετε το σθένος να αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία και θέμα που σας απασχολεί αλλά θα πρέπει να μην αφήνετε τους άλλους να σας παρασύρουν στα δικά τους «θέλω».

Αν στο όνειρό σας εμφανιστεί μια ή περισσότερες αρκούδες νεκρές ή εξασθενημένες, δείχνει δοκιμασίες που έρχονται και πως έχετε χάσει την αυτοπεποίθησή σας.

Αρρώστια

Όταν ονειρευτείτε πως είστε άρρωστος, αυτό δείχνει πως κάποιος θα σας συμπαρασταθεί σε κάποιο πρόβλημα που έχετε και θα βρείτε τη λύση από φιλικό ή συγγενικό άτομο.

Αν επισκεφτείτε κάποιο πρόσωπο που είναι άρρωστο ή είναι σε νοσοκομείο δείχνει κάποιο πρόβλημα υγείας του ατόμου ή επιδείνωση αν είναι ήδη άρρωστος. Επίσης προσέξτε γιατί πολλές φορές δηλώνει και κακόβουλα άτομα που θέλουν να σας βλάψουν, αν δείτε τον εαυτό σας σε νοσοκομείο ως γιατρό.

Άστρα

Τα άστρα όταν εμφανίζονται λαμπερά και πολλά μαζί αναγγέλλουν μια πολύ χαρούμενη είδηση.

Αν ο ουρανός όμως έχει σύννεφα και τα αστέρια χάνονται τότε κάτι που θέλετε να πετύχετε έχει εμπόδια και θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ατόμου που εμπιστεύεστε απόλυτα.

Αστραπή

Συμβολίζει γρήγορα και ξαφνικά γεγονότα.

Αν απλώς δείτε μια αστραπή σίγουρα κάποιο γεγονός θα σας αναστατώσει που θα αφορά την προσωπική σας ζωή.

Αν πάλι η αστραπή χτυπάει εσάς, τότε κάποιο οικονομικό θέμα δεν θα έχει καλή εξέλιξη.

Αν χτυπήσει πάνω στο σπίτι ή κάποιο δικό σας αντικείμενο, φανερώνει δυσάρεστες ειδήσεις που θα έχουν συναισθηματικό και ψυχολογικό κόστος. Όταν δείτε στον ουρανό μόνο τη λάμψη της τότε πρόκειται απλά για προειδοποίηση, προσέξτε τη πορεία θεμάτων που σας απασχολούν ίσως θα πρέπει να αλλάξετε τα σχέδιά σας για να έχετε θετικές εξελίξεις.

Αυγό

Το Αυγό είναι πολύ θετικός οιωνός στα όνειρα, αν δείτε πως κρατάτε ένα αυγό στα χέρια σας, ένα πολύ θετικό γεγονός θα συμβεί στη ζωή σας, ιδιαίτερα αν το αυγό είναι μεγάλο.

Αν δείτε να τρώτε αυγό σημαίνει πως οι στεναχώριες σας θα μειωθούν και θα ανακουφιστείτε, ιδιαίτερα σε ότι αφορά οικονομικά θέματα. Τα πολύχρωμα αυγά δεν είναι καλό σημάδι δείχνει μεγάλες στεναχώριες και πίκρες.

Αν δείτε κόκκινα ή κίτρινα αυγά φανερώνουν άσχημα γεγονότα, αρρώστια, μεγάλη στεναχώρια και κίνδυνο.

Αν δείτε τον εαυτό σας να πετά αυγά σε κάποιον ή απλά να τα πετάτε θα βρείτε τη λύση σε κάποιο θέμα που σας απασχολεί και θα δικαιωθείτε για κάτι που έχει γίνει εις βάρος σας.

Αυτοκίνητο

Το  αυτοκίνητο φανερώνει τη κατάσταση που ζείτε, πως  αισθάνεστε και πως σκέφτεστε.

Αν το οδηγείτε εσείς και ο δρόμος είναι σταθερός δείχνει πως έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και μπορείτε να κατορθώσετε κάθε στόχο με επιτυχία.

Αν πάλι παθαίνει κάποια ζημιά ή έχετε κάποιο ατύχημα φανερώνει κάποια απογοήτευση ή το τέλος μιας δεδομένης κατάστασης που περιμένετε να αλλάξει. Όταν αγοράζετε αυτοκίνητο είναι πολύ ευνοϊκό σημάδι, σύντομα θα κάνετε μια πολύ θετική αλλαγή που θα αλλάξει τη ζωή σας.

Αν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και βρίσκεστε έξω από αυτό σύντομα θα πρέπει να κινητοποιηθείτε ώστε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις.

Αχάτης

Αν  δείτε ένα μεγάλο κομμάτι αχάτη μέσα στο σπίτι σας ή κοντά σας σε γήινο χρώμα ή κόκκινο είναι πολύ θετικό και δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τα οικονομικά ή την υγεία της οικογένειάς σας. Θα πρέπει να προσέξετε αν ο αχάτης έχει μαύρο χρώμα ή είναι ραγισμένος ή σπασμένος.

Όταν φοράτε αχάτη σε κόσμημα ή τον κρατάτε στα χέρια σας, φαίνεται πως έχετε προστασία και μπορείτε να καταφέρετε ό,τι επιθυμείτε, αν ο αχάτης που φοράτε είναι όμως μαύρος ή σκούρος θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί σε συζητήσεις, γιατί φανερώνει κάποιον εχθρό που βρίσκεται κοντά σας.