11:22
2/2

Αντρας Καρκίνος: Ωκεανός συναισθημάτων

Από τον Κώστα Λεφάκη
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Αντρας Καρκίνος: Ωκεανός συναισθημάτων

22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου

Βασικό χαρακτηριστικό: Μεταβλητότητα διάθεσης
Σύνθημα: «Μια αγκαλιά για όλο τον κόσμο»
Συμβουλή για τους άλλους: Εκεί που κολλάει, πεθαίνει
Σκεπτικό: «Δακρύζω, άρα υπάρχω»

Προφίλ

Φιλάρεσκος, με ογκώδες κορμί, μάτια μεγάλα και βλέφαρα βαριά, που κοιτούν ζεστά και ονειροπόλα, πρόσωπο με ελαφρώς προεξέχουσες γραμμές, ύφος ήρεμο και βάδισμα σκεφτικό, ο άντρας Καρκίνος είναι ο άνθρωπος που θα ήθελε να κάνει σπίτι του τον κόσμο όλο. Είναι πάντα επιφυλακτικός και δεν βοηθά τους άλλους να τον καταλάβουν. Εκπληκτικά λιγομίλητος και περίεργα σεμνός, καλύπτεται μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυστικότητας. Ωστόσο, φέρει πάνω του τα σημάδια όχι μόνο του έρωτα αλλά και της τρυφερότητας και της εμπιστοσύνης.

Αθεράπευτα ρομαντικός

Αν αγαπάτε τη μελαγχολία, ο Καρκίνος σας ταιριάζει πολύ. Είναι ονειροπόλος, αλλά οι χίμαιρές του έχουν πάντα μια νότα οδύνης. Ακόμη και η χαρά τον κάνει να υποφέρει. Με δυο λόγια, είναι ευτυχής στη θλίψη του. Αποφεύγει τον κόπο, γιατί τον βγάζει από την κατάσταση υπνοβασίας, που του επιτρέπει να βλέπει τον κόσμο μέσα από μια ομίχλη και να συσπειρώνεται στις φαντασιώσεις του. Ο άντρας Καρκίνος είναι τύπος νοσταλγικός, νυχτερινός, αιθέριος και παραμυθένιος. Η Σελήνη, προστάτρια και αφέντρα του, τον κάνει ρομαντικό και ανάλαφρο. Θα μπορούσε ακόμη και να πετάξει, απλώς προτιμά να μένει μέσα στο νερό και να ονειρεύεται.

Αναδύεται μόνο για να κοιτάξει αόριστα τ’ αστέρια ή να συνθέσει ποιήματα στο φεγγάρι, επιστρέφοντας νοσταλγικά σ’ ένα παρελθόν που κατά πάσα πιθανότητα τον κάνει δυστυχισμένο, ακριβώς όπως αυτή η αδιόρατη μελαγχολία με την οποία μας πλημμυρίζουν οι ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι.

Αstra & Οραμα