15:53
18/6

Astro Survivor show No. 14!

Από τον Πέτρο Ελευθεριάδη
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Astro Survivor show No. 14!

Σήμερα θα σας  μάθω πώς χάνουν μερικοί από τους παίκτες.

Ο Τοξότης Μάριος...

Το βρίσκει αδύνατον, ασύλληπτον, δεν μπορεί να διανοηθεί πώς έχασε, ενώ είναι τόσο υπέροχος παίκτης. Η πιο λογική εξήγηση γι’αυτόν είναι ότι μάλλον κάποιες κρυφές συμπαντικές δυνάμεις θέλουν το κακό της ανθρωπότητας και του ιδίου ασφαλώς, που είναι ο κυριότερος εκπρόσωπός της. Συνήθη λόγια: «Μα καλά, πώς έγινε αυτό; Είναι δυνατόν; Απίστευτο! Να χάσω τέτοιον αγώνα;» Και ΠΑΝΤΑ καταλήγει: «Πρώτος όμως δεν ήμουν στο ραν;» Του λένε ναι, ήταν δεν ήταν, και ησυχάζει. 

Ο Αιγόκερως Ντάνος γενικώς δεν μιλάει όταν χάνει. 

Αλλά δεν θέλει και να του μιλάς. Αν του μιλήσεις, θα υπάρξει πρόβλημα. Το λιγότερο που θα σου πει είναι: «Μπορώ να πάρω μια ανάσα πρώτα;» Κάποιες φορές θα πετάξει κι ένα: «Γιατί δεν μου είπατε ότι ο αντίπαλος έβαλε μία βολή;» «Σου το είπαμε, τόσην ώρα φωνάζαμε!», του απαντάνε. Κάπου εκεί θα λήξει και η ιστορία και θα κάνει ένα ζντο, στο οποίο, ως συνήθως, φωνάζει μόνο αυτός και οι άλλοι απλώς βάζουν χέρια.

Ο Δίδυμος μισθοφόρος ξέρει πάρα πολύ καλά να χάνει.

Το δέχεται στωικά, ως ένα φυσιολογικό κομμάτι του παιχνιδιού. Σου λέει, σε ένα παιχνίδι δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα, αλλά θα χάνεις κιόλας. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν κάνει τίποτα ακραίο, μόνο βαράει τα χέρια του σε ξύλο και σπάει τα δάχτυλά του, παίρνει τα θερμός (κι όχι τους θερμούς, για σένα το λέω Βασάλο) και τα πετάει κάτω, κρύβεται πίσω από τον πάγκο και μυξοκλαίει ή φεύγει μακριά προς τη θάλασσα. Απλές, φυσιολογικές αντιδράσεις ενός μέσου ανθρώπου. Άμα δεν σπάσεις ένα δάχτυλο όταν χάνεις, πότε θα το σπάσεις;

Η Ταύρος Ευρυδίκη... από την άλλη, είναι λίγο μονοδιάστατη.

Το μόνο που κάνει είναι να φωνάζει: «Αφήστε με, αφήστε με, ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ!!!!!». Ο Ντάνος για κάποιους δικούς του ανεξήγητους λόγους ΔΕΝ την αφήνει και ο τόνος της φωνής της ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Εκείνη τη στιγμή, ολόκληρο το 70%  της τηλεθέασης φωνάζει: «Άστην χριστιανέ μου την υστέρω, ΑΣΤΗΝ!».

O Ζυγός Χρανιώτης πάλι είναι μια περίεργη περίπτωση.

Ενώ είναι μέσα στην ηρεμία και τις αμπελοφιλοσοφίες όταν ΔΕΝ αγωνίζεται, όταν αγωνίζεται γίνεται άγριο θηρίο. Για δέκα λεπτά όμως. Μετά επανέρχεται το ζεν και η νιρβάνα. Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ, ένα πράμα. Εντελώς όμως. Επίσης, δεν έχω καταλάβει, καθόλου όμως, αυτή τη σχέση αγάπης – μίσους που έχουν με τον Ντάνο. Λατρεύονται και μισιούνται ταυτόχρονα. Δεν το έχω συλλάβει ακόμα, μόλις το κάνω, θα σας ενημερώσω. Bromance με τα όλα του.

Τέλος, δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη για τον Καρκίνο Μπο και την λιονταρίνα Λάουρα, γιατί δεν έχαναν ποτέ ή τουλάχιστον έτσι τους έλεγαν οι συμπαίκτες τους. Ο Ντάνος έφερνε τις νίκες, ο Μπο κι η Λάουρα έπαιρναν τα συγχαρητήρια. «Μα είστε φοβεροί, καταπληκτικοί, πόσο έχετε βελτιωθεί, μα έχουμε εντυπωσιαστεί! Ενώ εσύ Ντάνο, πάλι έκανες λάθος εκεί με τα σχοινιά, μα καθόλου να μην το’χεις πια;» Οπότε καμάρωναν οι άνθρωποι, κορδωνόντουσαν όταν έχαναν, σου λέει πάλι θα μας λατρέψουν οι ανόητοι.


Πέτρος Ελευθεριάδης Επικεφαλής Εκπαιδευτής της Σχολής QHP
petelefth@gmail.com
www.facebook.com/qhphellas 

Αstra & Οραμα Online