0:31
16/1

Τι ρόλο παίζει η Αφροδίτη στον έρωτα;

Από τον Γιώργο Σοφιάνη
UPDATED:
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Τι ρόλο παίζει η Αφροδίτη στον έρωτα;

Γιατί οι άντρες αναζητούν πάντα τη μητέρα τους; Στον αστρολογικό χάρτη ενός άντρα έχει μεγάλη σημασία η θέση της Σελήνης και της Αφροδίτης, πλανητών με θηλυκά χαρακτηριστικά που δείχνουν τις συναισθηματικές ανάγκες και τις σχέσεις του ατόμου.

Εδώ ισχύουν όσα ειπώθηκαν για τις θέσεις του Ήλιου και του Άρη, αφού τα ζώδια που βρίσκονται η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι ενδεικτικά για την ποιότητα των ζωδίων που αναζητά κάποιος ως θηλυκές ερωτικές φιγούρες στη ζωή του. Επειδή όμως η Σελήνη δείχνει και τη σχέση με τη μητέρα, τις αναμνήσεις και τα βιώματα που έχουν εντυπωθεί βαθιά στο ασυνείδητο σχετικά με τη μητρική φιγούρα, η θέση της στον αστρολογικό χάρτη είναι ενδεικτική για το είδος συναισθημάτων που θέλει να μοιράζεται ένας άντρας με τη σύντροφο του.

Έτσι μία Σελήνη σε υδάτινα ζώδια (Καρκίνο, Σκορπιό, Ιχθείς) ελκύεται από γυναίκες με έντονο συναισθηματικό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) ή υλικό υπόβαθρο (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) αφού η ανταλλαγή τροφής (κυρίως μέσα από την ανταλλαγή συναισθημάτων) αλλά και η σταθερότητα στις σχέσεις είναι κομβικής σημασίας. Από την άλλη πλευρά, μία Σελήνη σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) και της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) έχει ανάγκη από γυναίκες που εκφράζουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες μέσα από τη λογική και δε δένονται σε σχέσεις-εξάρτησης.

Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και για τη θέση της Αφροδίτης σε έναν αντρικό αστρολογικό χάρτη, αφού δείχνει την εικόνα της γυναίκας και το είδος της σχέσης. Έτσι μία Αφροδίτη στο Λέοντα ελκύεται από εκφραστικές γυναίκες (Κριός, Λέων, Τοξότης), αλλά βρίσκει αρκετά κοινά και με γυναίκες που εκλογικεύουν τις σχέσεις (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος). Επιπλέον, οι όψεις της Σελήνης και της Αφροδίτης με άλλους πλανήτες στον προσωπικό αστρολογικό χάρτη (το είδος των όψεων και οι πλανήτες που δημιουργούν αυτές τις όψεις) θα καθορίσουν κατά πόσο το ζώδιο που βρίσκονται η Σελήνη και η Αφροδίτη θα αποτελέσουν πατρόν για εύκολες και εύπεπτες σχέσεις ή δύσκολες, δύσκαμπτες και ανώφελες σχέσεις αφού ανασύρουν μνήμες της μητέρας και οδηγούν σε προσπάθειες επανάληψης ή τιμωρίας της σχέσης μητέρας-γιου.

Αstra & Οραμα