13:58
7/2

Ο Κισσός - Μεταμόρφωση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Ο Κισσός - Μεταμόρφωση

30 Σεπτεμβρίου έως 27 Οκτωβρίου. Ο 11ος Σεληνιακός μήνας αντιστοιχεί στο Κισσό, ακόμα και αν δεν είναι δέντρο η σημασία του είναι μεγάλη και συγκαταλέγεται στο Αρχαίο Κέλτικο ημερολόγιο.

Ο Κισσός είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό που μπορεί και μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς και εξαπλώνεται σε κάθε τι γύρω του, δεν χρειάζεται απαραίτητα πολύ Ηλιακό φως για να τραφεί, μπορεί και απορροφάει κάθε ακτίνα φωτός, ακόμα και το φως της Σελήνης και μπορεί και μεγαλώνει σωστά και γρηγορότερα από άλλα φυτά. Για το λόγω αυτό είναι αστρολογικά συνδεδεμένος με τη Σελήνη και τις ενέργειές της, όπως και του Πλανήτη Πλούτωνα.

Η Σελήνη συνδέεται με το σκοτάδι, το υποσυνείδητο νου και την ανάπτυξη και ο Πλούτωνας με την καταστροφική επιρροή που μπορεί να έχει ο Κισσός.

Είναι ένα πολύ όμορφο φυτό με ένα ομοιόμορφο και καταπράσινο φύλλωμα, όμως μπορεί η ραγδαία ανάπτυξή του να καλύψει και να «πνίξει» τα πάντα γύρω του. Ακόμα και το μεγαλύτερο και δυνατότερο δέντρο μπορεί να πληγεί από το κισσό, αφού τυλίγεται γύρω του και του στερεί το οξυγόνο που τόσο έχει ανάγκη. Για το λόγο αυτό το φυτό αυτό έχει συνδεθεί με το θάνατο, την αναγέννηση και το κύκλο της ζωής. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί κάτω από την επιρροή του Κισσού έχουν μεγάλη αντοχή, ισχυρή θέληση και επιμονή, και αυτό τους δίνει ένα μεγάλο προβάδισμα ώστε να μπορούν να ξεπερνάνε εμπόδια και δυσκολίες στη πορεία της ζωής τους. Τα ζώα που προστατεύουν τα άτομα που ανήκουν στο Κισσό και που τους δίνουν τα χαρακτηριστικά τους είναι η Πεταλούδα και η Χήνα.

Η Πεταλούδα είναι ένα σύμβολο μεταμόρφωσης και αναγέννησης πράγμα που όσοι ανήκουν στον Κισσό γνωρίσουν καλά και μπορούν να αλλάξουν τα πάντα όσο επώδυνο και αν είναι, μπορούν και αντιλαμβάνονται αυτή την αναγκαιότητα της ζωής. Η Χήνα πάλι είναι ένα πτηνό γνωστό για την έντονη προσωπικότητά του και την επιθετικότητα και την άμυνα που προβάλει ιδιαίτερα όταν αισθανθεί πως κινδυνεύει. Η στάση αυτή πολλές φορές δημιουργείται από την υπερβολική ανάγκη για ασφάλεια και σταθερότητα. Ταιριάζει πολύ με τη Βελανιδιά και τη Φλαμουριά.

Αντιστοιχία ζωδίου Κλασικής Αστρολογίας: Ζυγός, Σκορπιός
Ζωδιακές Μοίρες: 7ο 00` του Ζυγού – 4ο 59` του Σκορπιού
Πλανήτης: Πλούτωνας, Σελήνη
Ζώο οδηγός/φύλακας: Πεταλούδα, Χήνα
Κρύσταλλος Πέτρα: Μαλαχίτης, μαύρη τουρμαλίνη, ρουμπίνι
Λουλούδι/Βότανο: Aloe vera, Γαϊδουράγκαθο
Χρώμα: Μαύρο, καφέ, κόκκινο
Κέλτικη Θεότητα: Brigid, Guinevere
Γράμμα Ogham: Gort

Αstra & Οραμα