12:35
7/2

Μάθε για την Κέλτικη αστρολογία

UPDATED:
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μάθε για την Κέλτικη αστρολογία

Ψάχνοντας το Κέλτικο ζωδιακό βλέπουμε πως αντί για ζώδια υπάρχουν 13 δέντρα. Αρχαία κείμενα και συγγραφείς αναφέρουν για τους Κέλτες την ιερή σχέση και τις γνώσεις που κατείχαν για την αστρονομία αλλά και τη γενικότερη αντίληψή τους για το σύμπαν και τη φύση γύρω τους.

Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν πως οι Κέλτες είχαν μεγάλη γνώση πάνω στην αστρονομία, την αστρολογία και κατασκεύαζαν ημερολόγια σύμφωνα με τη ροή των άστρων και της Σελήνης. Στους Κέλτες αποδόθηκαν αρκετοί φόροι τιμής από μεγάλους φιλόσοφους και συγγραφείς ανά τον κόσμο, μεταξύ τους Μεγάλοι Αρχαίοι Έλληνες και Λατίνοι. Βρίσκουμε τις ρίζες της Κέλτικης Αστρολογίας πίσω στο χρόνο συναντώντας τους Αρχαίους Δρυίδες, όμως η ιστορία της δεν ξέρουμε πραγματικά πόσο παλιά μπορεί να είναι. Οι Δρυίδες είχαν μια ιδιαίτερη σύνδεση με τη φύση και μεγάλο σεβασμό για αυτή, όπως και όλα τα έμβια όντα, κάθε δέντρο, φυτό, ζώο, κρύσταλλος και κάθε τι που υπάρχει στη πλάση είχε μια ξεχωριστή σημασία και ιερότητα που συνδεόταν με τον κόσμο των πνευμάτων και το Θεό που υπάρχει σε κάθε πλάσμα για αυτούς.

Εστί δημιούργησαν ένα αστρολογικό ημερολόγιο βασισμένο στη φύση και στους Κύκλους της Σελήνης, που χωρίζει το έτος σε 13 μήνες.

Γιατί 13 μήνες; Είναι απλό, το ημερολόγιο πολλών αρχαίων λαών, όπως των Κελτών και των Αρχαίων Αιγυπτίων χωριζόταν σε 13 μήνες και όχι 12 όπως το σύγχρονο. Κάθε μήνας διαρκούσε περίπου 28 ημέρες, έτσι στον ουρανό εμφανίζονταν 13 Φεγγάρια, που σύμφωνα με αυτά ο κάθε μήνας συμβόλιζε κάτι ιερό και έδινε μια συγκεκριμένη ενέργεια στη φύση, στους ανθρώπους και το σύμπαν.

Το ημερολόγιο των 13 Φεγγαριών έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς και σύμφωνα με αρκετούς ερευνητές είναι πιο αρμονικό από το σύγχρονο ημερολόγιο που διαιρεί το χρόνο σε ακανόνιστους μήνες. Η Κέλτικη Αστρολογία όπως και η Κλασσική Αστρολογία βασίζεται στην ημερομηνία γεννήσεως, σε αντίθεση όμως με την Κλασσική Αστρολογία αναλύει 13 Ιερά Δέντρα και Ζώα, που το καθένα αντιστοιχεί σε ορισμένες ημερομηνίες και έχει μια ξεχωριστή σημασία.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και παίρνει την ενέργειά του, όπως και τα χαρακτηριστικά του σύμφωνα με τη χρονική στιγμή που γεννιέται και το κύκλο που η φύση κάνει τη δεδομένη στιγμή.

Ψάχνοντας το Κέλτικο ζωδιακό βλέπουμε πως αντί για ζώδια υπάρχουν 13 δέντρα, όμως μερικές φορές παρουσιάζονται 13 ζώα αντί για δέντρα. «Σωστή» προσέγγιση δεν υπάρχει αφού και τα δύο είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, κάθε δέντρο έχει ένα ή περισσότερα ζώα οδηγητές ή τοτέμ, δηλαδή το ζωικό πνεύμα που το ακολουθεί και το προστατεύει και έχει κάτι να διδάξει στο άτομο που βρίσκεται κάτω από την επιρροή του, και το κάθε ζώο ένα δέντρο που το εκφράζει. Αν σκεφτούμε πως κάθε τι τη φύση συνδέεται θα καταλάβουμε πως τα δέντρα έχουν ανάγκη τα ζώα, όπως και τα ζώα τα δέντρα. Μόνο που κατά την Κέλτικη Αστρολογία αυτό που τους ενώνει δεν είναι μόνο η υλική πτυχή που βλέπουμε στη φύση αλλά περισσότερο η πνευματική. Δηλαδή η Κέλτικη Αστρολογία συνδέει τον υλικό κόσμο με τον πνευματικό, δείχνοντας την άμεση και αδιαίρετη σχέση μεταξύ τους.

Αstra & Οραμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Η Σημύδα - Κατάκτηση